Dag Vister Hansen

Dag Vister Hansen

Ny KrF-leder

KrFPosted by Dag Sun, October 03, 2010 16:15:49

Dagfinn Høybråten har varslet at han ikke tar gjenvalg. Det blir spennende å se hvem som tar over. Tre navn har blitt trukket fram til nå: Knut Arild Hareide, Dagrunn Eriksen og Hans-Olav Syvertsen. Min klare favoritt av de tre er den sistnevnte. Han er uten tvil den som forsvarer KrFs kjernesaker best. Hareide har allerede tonet flagg i flere kjernesaker der han avviker fra det som partiet i dag står for. Dagrunn Eriksen har heller ikke frontet partiet på disse områdene.

I tillegg til Hans-Olav Syvertsen, vil jeg også nevne Aud Kvalbein som en aktuell arvtaker etter Høybråten. Hun er i dag varaordfører i Oslo og har vært tydelig i verdidebatten som har rast etter Inger Lise Hansens famøse utspill det siste halvåret.

Som jeg skrev i et tidligere innlegg, viser valgomater at folk er fornøyd med KrFs politikk. Det er altså ikke den som må endres. Det er derfor ikke noen som helst grunn til å bli mer verdiliberale for å tekkes velgerne. De som da ville tekkes har allerede flust av alternativer å velge mellom.

  • Comments(0)//dag.vister.net/#post49